Den metalliske lyden når du slår to FYRO Binchotan mot hverandre er et tegn på kvalitet!
Binchotan er er høyt verdsatt kull som benyttes i japansk grilling i de beste restaurantene i verden.
Det er økende etterspørsel etter denne type kull på grunn av de unike egenskapene, kullet brenner med en intens varme, det avgir ingen røyk, ingen flammer under opptenning.
FYRO Binchotan White er delt i 11cm stykker og er perfekt til Konro griller
Hva er det som gjør binchotan så spesielt, og hvorfor koster det mer enn annet trekull? For det første er det enkelt å gjenbruke. Slukk kullet i vann, la det tørke og bruk det igjen uten å merke at kvaliteten påvirkes. I motsetning til porøst bensinstasjonskull gir det ekstremt mange brennetimer. Tettheten gjør også at varmeeffekten er mye høyere enn for noe annet kull. Binchotan blir altså varmere og brenner lenger enn noen annen type trekull. Dessuten er det praktisk talt røykfritt og har en fantastisk smak. Vi vil imidlertid understreke at grilling innebærer en forbrenningsprosess, noe som betyr at ilden forbruker oksygen og produserer karbonmonoksid selv om det ikke er synlig røyk. Grilling bør derfor foregå utendørs, eller i godt ventilerte rom, slik at oksygentilførselen forblir god.
Binchotan tar utgangspunkt i råmaterialet av meget høy kvalitet. Flere ganger i året reiser FYRO Binchotan-håndverkere for å velge plantasjer for å finne spesielle typer hardt tre som kan brukes til å lage Binchotan av høy kvalitet.
Hele prosessen med å omdanne tre til FYRO Binchotan krever dyktige håndverkere og kan ta opptil 1+ måneder å karbonisere treet på forskjellige stadier: 200C, 400C, 550C, 900C.
For endelig aktivering slippes luft inn raskt for å nå en ekstrem temperatur på 1200C, noe som endrer trekullets indre struktur permanent, og deretter får kullet avkjøles i 24 timer.
Ulempen ved Binchotan er at det er litt krevende å antenne, vi anbefaler å bruke chimney eller gassbrenner for å antenne kullet.