Produsenten Agrovim ble grunnlagt i 1964, og holder til i Kalamata, syd i Hellas. Denne greske olivenoljen er laget på Koroneikioliven, fra olivenlunder som ligger i de lokale åsene av Taygtusfjellene på østsiden av Kalamata. Olivenene høstes for hånd i perioden november til januar og blir presset på den tradisjonelle måten. Denne oljen ligger med et syreinnhold på mindre enn 0,5 prosent, godt innenfor den anbefalte grensen på 0,8 prosent.
Smak
Greske oljer er ofte fyldige, denne er i tillegg fruktig, men har likevel en mild olivensmak. Fargen er lys mosegrønn.
Bruksområder
Denne olivenoljen passer utmerket til salatdressinger, fisk, lyst kjøtt, pasta og til grønnsaker.
Næringsinnhold per 100 g. | |
---|---|
Energi (KJ) | 3382 |
Energi (KCal) | 823 |
Fett (g) | 91.4 |
Hvorav mettede fettsyrer (g) | 13.3 |
Karbohydrater (g) | 0 |
Hvorav sukkerarter (g) | 0 |
Kostfiber (g) | 0 |
Protein (g) | 0 |
Salt (g) | 0 |